2012. szeptember 26., szerda

Félmondatos ismeretségek

Kinek ismerős a Harcosok klubjából a „barát-adag” fogalma? Azért kérdezem, mert a Rukkola szerintem a repülős barát-adagoláshoz hasonló, felemás közösségi élményt ad. Mert a félmondatos ismeretségek világa. Levélben is az, hiszen alig-alig kommunikálunk a ránk köszönő ismeretlenekkel („Szia, happoltam. Postázod?” – „Postázom.”), de személyes átadásnál végképp: egy ideig talán toporognak a megbeszélt helyen, lesve, kinél van könyv, kinél zöld felső vagy kék bicikli, aztán tévedhetetlenül egymásra kérdeznek az emberek, bemutatkoznak, végül az egyik a másiknak könyvet ad (én jellemzően Estvért). Botcsinálta íróként itt rondítok bele ebbe az egyszerű, meghitt, amúgy két másodperces folyamatba, ugyanis dedikálok is. Ha kell, motorháztetőn – ez úton kérek utólag és ismeretlenül elnézést a tulajdonostól –, ha kell korláton vagy egy süteményes talponállónál az aluljáróban, de rendületlenül dedikálok a magam ijedt macskakaparásával. És közben beszélgetni kell velem. XD
Egyébként az Estvér ebben a pillanatban, amikor ezt írom 57+2 happnál tart.
Ennyi pont elegendő volt ahhoz, hogy végre kieszeljem a tökéletes technikát, hogyan lehet egy fényes védőborítóval ellátott meseregényt belecsúsztatni a C/13 típusú, pukkantóval bélelt borítékba. A feladat ugyanis nem annyira egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Meg amúgy is! A borítékba helyezés szertartás: közben el kell búcsúzni a könyvtől, indul világot látni.
Gondoltam, készítek majd számlálót, de azt hiszem felesleges: a Rukkola számol a blogom helyett, úgyhogy egy számláló csak kivagyiság lenne és némi redundancia a világhálón. Inkább egy térkép lenne érdekes, amelyik mutatja, hová jutott el eddig a könyv.
[EZ ITT A REKLÁM HELYE!]
Hadd szolgáljak két linkkel annak, aki könyv helyett mégis inkább pénzt adna az Estvérért, vagyis nem happolni, hanem vásárolni szeretne:
A molybolt a moly.hu-ról is elérhető, a „Rákeresek” gomb megnyomásával. Habár tréfásan mutat az „Előkészületben” felirat egy 2006-ban megjelent könyv mellett, a magam részéről mégis szeretnék bízni az Animában és a molyboltban is, úgyhogy bátran nyomkodjátok a „Kosárba” gombot, hadd pörögjenek a dollárjelek a szemem előtt! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése