2012. március 15., csütörtök

WKK – KMO

A Wekerletelepen, a Pannónia út és Kós Károly tér sarkán, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) mellett, található a „Tégy egy könyvet! – Végy egy könyvet!” nevezetű, meglehetősen pofás bódé. Ide bárki tehet könyvet, és bárki vihet is belőle, ami igen szimpatikus dolog. ^^ Jelentem, tegnap este estvéresítettem! (Bár, ahogy láttam, nem tartott sokáig :D, kapós volt. Remélem, visszakerül majd, vagy még viszek alkalomadtán.)



A Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO) a KÖKI Terminál második emeletén hozta létre az úgynevezett KMO Nyitott Könyvespontot: „Amennyiben el akarsz olvasni egy könyvet, vedd le azt polcról, és amikor kiolvastad, hozd vissza. Abban az esetben, ha megtartanád, azt is megteheted, de kérjük, hozz helyette egy másikat.” Tegnap este ezt is estvéresítettem. ;)






Gáspár András
Ezüst félhold blues
Csernai Zoltán
Tollaskígyó utolsó
visszatérése
Cserébe a WKK bódétól elhoztam egy Ezüst félhold bluest,
a KMO könyvesponttól pedig egy Tollaskígyó utolsó visszatérését! ;)

Amúgy mindkét kezdeményezés hasonlít a szintén igen szimpatikus Veszíts el egy könyvet!-re, amelyben az Estvér két példánya is szerepel, az egyiket – nagy örömömre – egyszer már meg is találták.

2 megjegyzés:

  1. A MOM kulturális központnál (1124 Budapest, Csörsz u. 18.) is van könyv csere-bere lehetőség kb. hetente:

    "Könyv csere-bere szabadon a Sirály sétányon a MOZIKERT vetítései előtt. Hozza el régi, megunt, esetleg több példányban meglévő szépirodalmi vagy ismeretterjesztő könyvét, és cserélje be a Szabadpolcon található könyvek bármelyikére! A könyvállomány folyamatosan cserélődik és újul, a programban résztvevők arányától függően. A becserélhető könyvek száma: maximum 10 db."
    http://momkult.hu/programok/372.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      És:
      http://cultura.hu/aktualis/konyvmegallok-nyilnak-obudan/

      Törlés